10 Kasım Atamızı Anma Programı

10 Kasım 2019 13:53 Kavaklı Belediyesi 85

Saygı, Özlem ve Rahmetle Anıyoruz.

Ulu önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81. yılındayız. 1938 yılından beri, her 10 Kasım, Ata’mızı kaybetmenin verdiği büyük hüznün yanında, onu daha iyi anlamanın gereğinin ortaya konulması gereken bir gün olarak ta değerlendirilmelidir. O’nun hayatını, ilkelerini ve bizden yapmamızı istediği şeyleri, bilimsel olarak ortaya koymak ve uygulamak, bizlerin birinci vazifesidir. Atatürk devrimleri bugün bir çok ülkede örnek olarak kabul görmüş bir vaziyette ele alınmaktadır. Bağımsızlığını tam olarak kazanamamış bir çok ülkeye Atatürk devrimleri, ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Bütün bunlar Atatürk’ün evrensel bir dünya görüşünün mimarı olduğunu göstermektedir.
Kavaklı Belediyesi olarak 10 Kasım Atamızı Anma Programımız, Atatürk Anıtına Çelenk konulmasının ardından, saat 9’u 5 geçe Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona ermiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz.