23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan 2019 14:25
Kavaklı Cumhuriyet Meydanı
Tamamlandı

23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlamaları Kavaklı Atatürk ilköğretim okulu 4-a sınıfı öğrencisi Damla erolanın başkanlık makamına oturması ile başladı.Küçük başkan projelerini ve çocuklarla ilgili isteklerini bildirdi.
Sonrasında Atatürk Büstüne Çelenk Konulmasının ardından tören alanına geçildi.Çoçuklarımızın şiirleri ve renkli gösterileriyle 23 Nisan Beldemizde coşkuyla kutlandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 1920 yılında kurulmasının ardından sadece ülkemiz çocuklarına değil bütün dünya çocuklarına ithaf edildiğini belirten Başkan Gürel KOŞDEMİR, bir milletin geleceğinin çocuklar olduğunu vurguladı.
Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Başkan Gürel KOŞDEMİR, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ifadesinin ışığında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve milli egemenliğimizin bütün dünyaya ilan edilişinin 99. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Dünlerin, bugünlerin ve yarınların mimarı olan çocuklarımıza güzel bir gelecek oluşturabilmek ve beraberliğin el ele olduğu bir dünya bırakabilmek için barışı, sevgiyi, huzuru koruyarak ve bütün gayret ve çabalarımızı ortaya koyarak çalışıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 99. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını canı gönülden kutlar, sevgiler sunarım" dedi.