Kırklareli Kavaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kuruluyor.

Hayvancılık Projemizin İlk Adımları Atıldı.

Kırklareli Valimiz Sayın Osman BİLGİN’in destek ve katkılarıyla Kırklareli Merkez İlçesine Bağlı Kavaklı Beldemize “Kırklareli Kavaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi “kurulacak.
Kırklareli Valiliği Himayelerinde fizibilite ve ön hazırlık çalışmaları yapılan “Kırklareli Kavaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” kurulması kapsamında Valimiz Sayın Osman BİLGİN Başkanlığında 15 Mayıs 2019 Çarşamba günü çalışma toplantısı gerçekleştirildi.
Türkiye çapında süt sığırcılığı alanında örnek olması hedeflenen ve Kırklareli ilinde özellikle aile işletmeleri tarafından yapılan süt sığırcılığı faaliyetlerinin geliştirilmesi için büyük önem taşıyan Kırklareli Kavaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulumu için start verildi.
Gerçekleşen toplantıda , kurucu heyet tarafından niyet beyanı ortaya konularak , resmi kuruluş işlemlerine başlama kararı alındı.
Kırklareli ili Kavaklı Beldemizde 1000 dönümlük bir arazi üzerine kurulması planlanan bölge süt sığırcılığı alanında modern aile işletmelerine yüksek standartlarda süt sığırcılığı ve süt ürünleri üretimi yapma imkanı sağlayacak alt yapı olanaklarına sahip olacak .
Valimiz Sayın Osman BİLGİN gerçekleşen toplantıda , Kavaklı Beldesinde kurulması planlanan Kırklareli Kavaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ‘nin devletimizin destekleri ile daha da büyüterek bütün ilçe ve köylerinden bulunan hayvancılık işletmelerinin bu bölgede yer almasını ve yüksek standartlarda ve verimlilikte üretim yapan aile işletmelerine dönüştürüleceğini ifade etti.